Ramadan 2021 – Dubai

Ramadan 2021

Hier vind je de informatie over Ramadan 2021: Wanneer is het begin en einde? Wat zijn de maaltijden en regels voor de vastenmaand?

ramadan 2021
Ramadan Moskee Dubai 2021

Moslims over de hele wereld zo ook in Dubai vieren in 2021 de Ramadan vastenmaand in April.

Wat is het precies en waarom zijn er elk jaar verschillen in de datum? Alle informatie over etenstijden, kalender en de regels vind je hier.

Dubai Vakantie & Ramadan 2021

In 2021 begint de Ramadan op de avond van 12 april en eindigt op de avond van 11 mei. Dubai bezoeken tijdens Ramadan.

Wil je tijdens de Ramadan, Dubai bezoeken voor een vakantie of zakenreis dan is het handig om dit artikel door te lezen.

De vastenmaand in 2021 begint op 12 april tot 11 mei over de hele wereld en duurt 29 of 30 dagen, afhankelijk van de stand van de maan.

Dubai beste reistijd
Beste reistijd Dubai november tot april

Veelgestelde vragen

Bezoek je Dubai tijdens Ramadan? Dit is wat u moet weten.

Kun je tijdens de Ramadan in het openbaar eten in Dubai? Niet-moslims hoeven tijdens de ramadan niet te vasten. Het is hun echter verboden tijdens de vastenuren in het openbaar te eten, drinken en roken. Dit omvat ook kauwen op kauwgom.

Als je in een strandhotel verblijft, zul je niet veel verschil merken, maar als je onderweg bent, moet je de wet respecteren. Ramadan is trouwens een heerlijke tijd om in Dubai te zijn.

Eten en drinken in Dubai hotels.

Houd er rekening mee dat het beleid van hotels tijdens de Ramadan in overeenstemming is met de regels voor alle hotels in Dubai. Welke vereist dat mensen tijdens de vastenuren niet eten, drinken en roken in het openbaar.

Met dit in gedachten hebben hotels vaak een aantal voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat hun gasten een comfortabel verblijf hebben met respect voor de heilige maand.

  • Dineren op de kamer (inclusief alcoholische dranken) is vaak de hele dag beschikbaar.
  • Hotels serveren ontbijt, lunch in een overdekte privéruimte, dus niet buiten in het openbaar op het hotel terras.
  • In de meeste hotels gaan bars en restaurants na zonsondergang open voor het diner en alcoholische dranken zijn in deze periode ook beschikbaar.
  • Langs het zwembad en het strand zal geen eten of alcoholische dranken worden geserveerd, vaak wordt er een uitzondering gemaakt voor water.
  • Roken is ook niet toegestaan tot na zonsondergang, vaak is er een privéruimte beschikbaar voor rokende gasten.
sigaretten en alcohol in Dubai

Water drinken – Ramadan in Dubai?

Om respectvol te zijn voor degenen die aan het vasten zijn, wordt van je verwacht dat je zich onthoudt van het drinken van water in het openbaar.

Kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen die aan een ziekte lijden zijn vrijgesteld, maar het wordt aanbevolen om in een privé omgeving (hotelkamer) te eten en te drinken.

Zijn winkels open tijdens Ramadan in Dubai?

november reizen

Openingstijden van de Dubai Mall’s.

De meeste grote winkelcentra blijven de hele Ramadan open, met langere nachturen om degenen die vasten tussen zonsopgang en zonsondergang de kans te geven om de Mall’s te bezoeken.

De meeste zijn doordeweeks open tot 01.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur. Foodcourts in winkelcentra en bepaalde eetgelegenheden zijn ook tot zonsondergang gesloten maar nog wel laat in de nacht open.

Sommigen foodcourts bieden echter overdag bezorgservice of serveren eten binnenshuis, wat niet zichtbaar is voor ander publiek.

Je bezoeken aan de toeristische plekken worden echter niet verstoord, de meeste zijn geopend (soms) met aangepaste openingstijden. Je kunt hiervan dus ook tijdens de ramadan van genieten.

Na zonsopgang ontbijten / lunchen.

Ontbijt Dubai ramadan

Waar moet ik heen om overdag te ontbijten en lunchen tijdens de Ramadan? Veel toonaangevende winkelcentra, waaronder The Dubai Mall en Mall of the Emirates.

Hebben tijdens de ramadan voor niet-moslims, foodcourts waar niet – moslims kunnen eten en drinken buiten het zicht van voorbijgangers.

De meeste winkelcentra verlengen ook hun openingstijden.

Veel restaurants en cafés in de stad serveren overdag ook ontbijt en lunch, dus vraag de conciërge van je hotel om aanbevelingen.

We hopen dat deze informatie je zal helpen bij het plannen van een goedkope Dubai vakantie tijden Ramadan 2021.

Welke maand is de beste om Dubai te bezoeken?

De beste tijd om Dubai te bezoeken zijn de maanden november, december, januari en februari.

Deze maanden zijn de beste voor een vakantie in Dubai, om de woestijn, buitenactiviteiten, evenementen en live entertainment te beleven.

Maart, april, september en oktober zijn ideaal voor wie een ontspannen
vakantie wil zonder de drukte.

Dubai & Ramadan

Rustiger nachtleven

Degenen die gewend zijn aan de uitbundige levensstijl van Dubai zullen een andere kant van de stad zien nu de conservatieve moslimwortels van de lokale bevolking meer naar voren komen.

nightlive Dubai
Rustiger nachtleven tijdens Ramadan

Kortere werkdagen, een rustiger nachtleven en de nadruk op tijd doorbrengen met dierbaren.

En voor bezoekers van de stad zijn er een paar dingen die je wel en niet moet doen, waardoor je optimaal kunt genieten van deze tijd van liefdadigheid en vrede.

Respect aan cultuur en religie

Vakantie 2021 van 12 april tot 11 mei tijdens de vastenmaand is dat wel leuk? Of kun je beter een andere reistijd kiezen.

Dubai gaat niet helemaal dicht tijdens Ramadan. Veel expats en bezoekers aan de stad genieten van deze tijd van het jaar omdat de meeste bezienswaardigheden open blijven, maar de stad rustiger is.

Als zowel moslims als expats op weg gaan naar koelere oorden.

Toeristische attracties open

Het openbaar vervoer en taxi’s werken normaal, hoewel bij zonsondergang de meeste taxichauffeurs een tijdje stoppen om hun vasten te verbreken.

Dubai Palm Lost Chambers Aquarium
Meeste bezienswaardigheden open tijdens ramadan

Moslims eten, drinken of roken tussen zonsopgang en zonsondergang niet gedurende de Ramadan, en in Dubai moet iedereen deze regel volgen.

Alcohol is niet verboden tijdens de heilige maand (zoals in het nabijgelegen Qatar of Bahrein)

De toeristische attracties van Dubai zoals de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld) of het Wild Wadi Waterpark zijn gewoon geopend maar zullen niet zo druk zijn als in andere maanden.

Dubai tijdens vastenmaand.

Moskee bezoek.

Doe je best om deze religieuze tijd van het jaar te begrijpen en te begrijpen wat het voor de inwoners van de stad betekent.

Dubai moskee

Breng eens een bezoek aan de Jumeirah- moskee waar gidsen kunnen uitleggen hoe belangrijk deze tijd van het jaar voor moslims is.

Voor (zelf)reflectie en gebed, aangezien ze de maand gebruiken om zich te concentreren op hun handelen in het afgelopen jaar en om zichzelf te reinigen voor Eid al Fitr (Suikerfeest 12 / 13 mei 2021).

Het einde van de Ramadan wordt gevierd met Eid al Fitr (Suikerfeest 12 / 13 mei 2021).

Iftar beleven

De Iftar is de maaltijd waar moslims elke avond bij zonsondergang hun vasten mee verbreken.

iftar
Iftar tijdens ramadan

Bijna elk hotel biedt een (all-you-can-eat) iftar- feest tijdens de Ramadan, met traditionele Emirati en Arabische gerechten zoals langzaam gekookt lamsvlees en rijst, evenals tal van dadels voor energie voor de volgende dag.

Geniet van de gastvrijheid

Strandhotels zoals het Atlantis en Jumeirah Beach Hotel zetten vaak grote iftar- tenten op waar mensen komen eten, bordspellen spelen en shisha roken, de gearomatiseerde tabak die synoniem is aan het Midden-Oosten en die door een waterpijp wordt gerookt.

Voorschriften Ramadan Dubai.

Ramadan 2021, tijdens de ramadan worden kledingvoorschriften conservatiever. Dubai is behoorlijk liberaal als het om kleding gaat, maar tijdens de ramadan moeten vrouwen hun schouders en benen bedekken tot aan hun knieën wanneer ze in het openbaar zijn.

Voor mannen zijn het overhemden of T-shirts zoals gewoonlijk, maar zorg ervoor dat korte broeken minimaal knielengte zijn.

Verwacht ongemakkelijke blikken of zelfs een boete als je deze regel negeert tijdens de heilige vastenmaand. Iedereen moet zich houden aan de regel “eet, drink, rook of kauwgom niet in het openbaar tussen zonsopgang en zonsondergang” – en dat geldt ook voor toeristen.

dubai politie
Houd je aan de regels tijdens de Ramadan

Deze wetten kunnen worden bestraft met boetes of zelfs gevangenisstraf als ze worden overtreden.

Restaurants zijn overdag niet open, maar in de meeste winkelcentra zijn er enkele aangewezen cafés die open zijn voor niet-moslims. Vraag bij informatiebalies in het winkelcentrum naar hun locatie als je een frisdrank of een snack nodig hebt.

Het is gemakkelijk om uitgedroogd te raken als je niet gewend bent aan de zomerse hitte. Verwacht niet dat bars vóór 20.00 uur opengaan (afhankelijk van het tijdstip van zonsondergang).

Bars zijn open (clubs niet) tijdens Ramadan, maar ze zullen stiller zijn en zullen geen muziek (live) spelen of anderszins entertainment.

Je kunt echter nog steeds iets te drinken krijgen als de zon ondergaat.

Wetenswaardigheden.

Ramadan kalender.

Waarom vindt Ramadan elk jaar op verschillende data plaats?
Het traditionele vasten van moslims is gebaseerd op de maankalender.

Omdat het maanjaar elf dagen verschilt van het zonnejaar, beweegt Ramadan zich van jaar tot jaar een paar dagen vooruit.

Ramadan 2021: waarom vasten moslims?

Een van de vijf pijlers van islamitische religieuze plichten is het vasten.

Volgens de legende werd tijdens de Ramadan een aartsengel naar de aarde gestuurd met de leerstellingen van de Koran en overhandigd aan Mohammed.

Letterlijk staat er in soera 2, vers 185:Het is de maand Ramadan waarin de Koran werd geopenbaard als richtlijn voor de mensen. Dus wie van jullie aanwezig is gedurende de maand moet daarin vasten.

Door de zelfbeheersing die vereist is om af te zien van eten en drinken, moeten vastende moslims zich concentreren op de essentie: mededogen voor de armen en zwakken, de ondersteuning van de andere moslims en de dialoog met Allah.

Naast tijd doorbrengen met het gezin tijdens de ramadan, dient deze vastenperiode van een maand ook om een tussentijdse balans op te maken.
Wat kan er in de toekomst zonder worden gedaan? Wat kan elk individu leren van het zonder doen tijdens de ramadan?

Koran Ramadan Dubai

Ramadan 2021 en Vasten.

1: Vasten is een van de vijf pijlers van de islam. Dit omvat ook het credo, van dagelijkse gebeden, hulp aan de zwakkeren en een bedevaart naar Mekka indien mogelijk.

2: Tijdens de ramadan moeten lichaam en geest worden gereinigd. Het is ook de maand van goede daden: vrome moslims ondersteunen mensen in nood. Solidariteit, gemeenschapszin, menselijkheid en verzoening zijn bijzonder belangrijk tijdens de ramadan

3: Wanneer moslims bij zonsondergang samenkomen om samen het vasten te verbreken, wordt dit iftar genoemd. Het eerste gerecht is dadels met water of melk. Velen eten met het gezin, maar moskeeën nodigen je ook om een iftar bij te wonen.

4: In de vastenmaand worden in veel islamitische landen zo ook in Dubai de werktijden verminderd. Ramadan wordt gevolgd door het Suikerfeest (Eid al Fitr festival) om het vasten te verbreken.

5: De meeste religies hebben een vasten periode in hun geloofsovertuiging. Christenen vasten van Aswoensdag tot en met Pasen. In de Bijbel is vasten een teken van berouw, verdriet en innerlijke zuivering.

Regels van Ramadan.

Van zonsopgang tot zonsondergang mag er niets in de maag komen, d.w.z. niet eten of drinken. Maar ook geslachtsgemeenschap moet worden vermeden.

Volgens de overlevering nemen moslims de iftar na zonsondergang met familie of vrienden. Afhankelijk van de regio kan deze maaltijd vrij genereus zijn en vertegenwoordigt dus een toegestane dagelijkse pauze van het vasten.

Suikerfeest “Eid al-Fitr”

Het einde van de Ramadan is een zeer belangrijke dag voor moslims, want het is ook de dag van het Ramadan-festival (Arabisch: ‘Eid al-Fitr, Turks:’ Ramazan Bayrami ‘).

Het zogenaamde “Suikerfeest” duurt meestal tot drie dagen, afhankelijk van het land en de regio. Tijdens de laatste dagen van Ramadan bereiden de vrouwen meestal rijke gerechten, zoetigheden en allerlei soorten lekkernijen, omdat de eerste dag van de Ramadan ook het hoogtepunt is.

Veel moslims reizen in deze tijd meestal naar huis, naar hun ouders, omdat het einde van de vastentijd vooral een familiefeest is. Er is voedsel in overvloed en gelovigen schenken geld aan de armen.

Aalmoezen kunnen door moslims worden gebruikt om zichzelf vrij te kopen van zonden die ze tijdens de ramadan hebben begaan.

Het Suikerfeest 2021 ( zal dit jaar waarschijnlijk kleiner en anders kunnen zijn vanwege de COVID 19 / Corona pandemie. Natuurlijk afhankelijk van welke Corona-regelgeving eind mei in Dubai maar ook in Nederland van toepassing is.