Dubai Tijd

Lokale tijd in Dubai

Update: 23-02-2021 (Vliegen naar Dubai tijd toegevoegd)

Het is in Dubai 3 uur later dan in Nederland, en 4 uur later dan in UTC tijd

Time Dubai – The current local time in Dubai
United Arab Emirates

Time Zone

Universal Time Coordinated
GMT / UTC – UTC+4

dubai time

Dubai TijdDubai Time

Tijdsverschil Dubai met Nederland: veel mensen die plannen hebben om een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten te boeken, vragen zich af wat de Dubai tijd is en hoeveel tijdverschil er is met deze geweldige reisbestemming.

Amsterdam tijd

Amsterdam Tijd

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat er verschil zit tussen de tijd in Nederland en die in Dubai.

Maar hoeveel tijdsverschil is er nu precies met ons land en de Verenigde Arabische Emiraten, op deze pagina geven we een uitleg over de lokale tijd Dubai, zodat je na een vliegreis en aankomt op Dubai Airport precies weet hoe laat het is.

Dubai villa's

Hoe laat wordt het donker?

Een vraag die ook vaak gesteld wordt en handig is om te weten, is hoe laat wordt het donker in Dubai. Hieronder geven we een globaal overzicht van Dubai Time in de 4 verschillende jaargetijden met de zonsopkomst en de zonsondergang.

  • Lentemaanden (maart, april, mei) komt de zon op rond 6.00 uur en gaat onder rond 18.30 uur.
  • Zomermaanden (juni, juli, augustus) komt de zon op rond 5.30 uur en gaat onder rond 19.00 uur
  • Herfstmaanden (september, oktober, november) komt de zon op rond 6.00 uur en gaat onder rond 18.00 uur
  • Wintermaanden (december, januari, februari) komt de zon op rond 7.00 uur en gaat onder rond 17.30 uur

Dubai Time

Een perfecte dag in Dubai doorbrengen, is ’s ochtends een bezoek brengen aan de soeks en alle soorten specerijen proberen en lokale gerechten kopen.

Dit gebied ligt op slechts 15 minuten rijden van de luchthaven. Ga later naar Sunset Beach en bekijk het luxe 7-sterrenhotel Burj Al Araband gelegen aan Dubai Beach.

fonteinen dubai

Daarna kunt u een bezoek brengen aan de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld! Het heeft alles wat je maar kunt bedenken, zelfs een overdekte dierentuin.

Geniet aan het eind van de dag van een prachtige zonsondergang en de fonteinen van Dubai (een echt spectaculaire lichtvertoning) die werkt van 18: 00u tot 23: 00u.

Dubai tijd – Dubai Time UTC en GMT

Wat is UTC of GMT tijd?

Weerswaarnemingen over de hele wereld (inclusief oppervlak, radar en andere waarnemingen) worden altijd ten opzichte van een standaardtijd genomen.

Om de lokale tijd in Dubai te verkrijgen, moet u 4 uren bij UTC optellen, afhankelijk van hoeveel tijdzones u niet in Greenwich (Engeland) bent.

De overgang naar zomertijd heeft geen invloed op UTC.

Dubai tijd

Volgens internationale afspraken gebruiken ’s werelds weerkundigen een klok van vierentwintig uur, vergelijkbaar met “militaire” tijd gebaseerd op de meridiaan van 0 ° lengtegraad, ook bekend als de meridiaan van Greenwich.

Vóór 1972 heette deze tijd Greenwich Mean Time (GMT), maar wordt nu aangeduid als Coordinated Universal Time of Universal Time Coordinated (UTC).

Het is een gecoördineerde tijdsschaal, onderhouden door het Bureau International des Poids et Mesures (BIPM). Het is ook bekend als “Z-tijd” of “Zulu-tijd”.

Het verwijst naar de tijd op de nul- of Greenwich-meridiaan, die niet is aangepast om wijzigingen aan of van zomertijd weer te geven.

Vliegen naar Dubai tijd

Hoe lang duurt het om te vliegen van Amsterdam naar Dubai?

De non-stop vliegtijd van Amsterdam naar Dubai is ongeveer 6 uur en 45 minuten.

De snelste vlucht met één tussenstop tussen Amsterdam en Dubai duurt bijna 8 uur.

Sommige luchtvaartmaatschappijen met vaak goedkope vliegtickets kunnen er echter wel meer dan 24 uur over doen, afhankelijk van de bestemming van de tussenstop en de wachttijd.

Dubai beste reistijd
Beste reistijd Dubai november tot april

De gemiddelde non-stop vliegtijd van Amsterdam naar Dubai. Aansluitende vluchten en directe vluchten met tussenstop nemen meer tijd in beslag dan non-stop vluchten.

In dergelijke gevallen is de vliegtijd van Amsterdam – Dubai.

Afhankelijk van de tussenstop bestemming die is opgegeven door uw luchtvaartmaatschappij of degene die u kiest tijdens het boeken van uw vliegticket.

De wachttijd op tussenliggende luchthavens kan variëren van 45 minuten tot 24 uur.