Dubai Frame

Dubai Frame waar fantasie en werkelijkheid samen komen. Dubai komt als reisbestemming met de ene na de andere verrassing als het gaat om toeristen te laten verbazen.

En zoals zo vaak zijn deze verrassingen steeds groter en spectaculairder.

The Frame Dubai

Dubai Frame

Een groeiende stad kan gewoon niet op zijn lauweren rust en dat geldt ook voor Dubai. Of het nu de Green Planet, Ski Dubai, IMG World of Adventures of het Dubai Canal is.

Dubai zorgt altijd voor een nieuwe verrassing om de veeleisende toeristen nog meer te kunnen bieden.

The Dubai Frame is ook een van die bezienswaardigheden in Dubai waarvan je denkt hoe hebben ze dit ooit bedacht en wat een prestatie om zoiets te bouwen!

Deze oogverblindende attractie is zowel bij de lokale bevolking als bij de vele toeristen populair.

Sinds de opening begin 2018 is The Frame een van de attracties die je moet hebben bezocht tijdens je vakantie.

The Frame Dubai feiten

Hier zijn de verbazingwekkende feiten over Dubai Frame en alles wat je ooit wilde weten.

Hoe ziet het Dubai Frame eruit?

Het Dubai Frame bevindt zich naast de stargate in het Zabeel Park. De structuur is als het ware een kolossale rechthoekige fotolijst.

Frame Dubai

De twee torens van 93 meter breed en 152 meter hoog strekken zich uit over een enorme brug van 100 m2 die de bovenkant van de fotolijst vormt.

De fotolijst omlijst de stad prachtig. Als je op het observatorium brug staat en naar het zuiden kijkt, krijg je een spectaculair overzicht over de hele stad Dubai, met alle belangrijke bezienswaardigheden.

Als je je omdraait en uitkijkt naar het noorden, kun je genieten van een fantastisch uitzicht op Old Dubai, Bur Dubai, Deira, Karama, Umm Hurair en Dubai Creek.

De filosofie achter The Dubai Frame

The Dubai Frame is bedoeld om (Oud) Dubai in het noorden en (Nieuw) Dubai in het zuiden samen te vatten.

Aan de ene kant is het oude Dubai met verwijzingen naar de parelduik, visserij en (zee)handel industrieën.

Met andere woorden, de manier waarop Dubai in zijn levensonderhoud voorzag voordat olie en toerisme werd ontdekt.

De zuidelijke weergave vertegenwoordigt alles wat Dubai is geworden, de glitter, de glamour, de rijkdom en de welvaart.

The Dubai Frame is er om mensen eraan te herinneren terug en vooruit te kijken en rekening te houden met het heden en de toekomst binnen het kompas van het verleden.

Wat kun je verwachten

Elke keer als je weer Dubai bezoekt, vindt je weer een nieuwe bezienswaardigheid die je zintuigen versteld doen staan.

De enorme fotolijst, Dubai Frame, is zo’n in het oog springende attractie van Dubai.

Zoals hierboven al vermeld wil men met The Frame een gigantische foto van de stad laten zien.

Dubai is pittoresk, met zijn prachtige skyline en fantastische bezienswaardigheden. Dus waarom zou je al deze pracht niet omlijsten in een grootse fotolijst?

1: Terug in de tijd.

Je reis door de tijd begint in het museum en de galerie op de tussenverdieping.

Hier kun je genieten van een meeslepende ervaring van fascinerende tentoonstellingen.

Die de verbazingwekkende transformatie van Dubai als vissersdorp naar een wereldstad van allure laten zien.

Diverse speciale effecten en multimediatentoonstellingen worden gebruikt om een ​​visueel, boeiende, meeslepende ervaring te creëren.

Misteffecten, geuren, projecties, de beweging die herinneringen aan de oceaan oproept en nog veel meer worden gebruikt om de stemming te bepalen.

2: Betoverend en Overweldigend

Vanuit deze multimediatentoonstelling wordt je naar het Sky Deck-niveau gebracht, waar je vanaf alle kanten een ononderbroken uitzicht hebt op het huidige Dubai.

Geniet van het uitzicht op de geweldige en ongelooflijke bezienswaardigheden van Dubai en raak bekend met interessante feiten.

3: Reis in de toekomst

Nu ga je een lift binnen en ga je door een vortex tunnel die is voorzien van speciale lichten en geluidseffecten.

Wat er gebeurt, is dat je in feite door de tijd reist en landt in Dubai, over 50 jaar. Op het niveau van Future of Dubai neemt een ongelooflijk meeslepende ervaring je letterlijk mee naar een virtuele metropool.

Virtual reality technologieën zijn gebruikt om projecties te maken die de toekomstige evolutie van Dubai, nieuwe projecten en toekomstige ideeën, enzovoort, weergeven.

4: Weergaloos Uitzicht

Je reis gaat verder naar de bovenste verdieping van de Dubai Frame.

Ga op de glazen loopbrug staan en ervaar overal een prachtig uitzicht op de oude historische stad en het moderne Dubai.

Onder je voeten door het glas ervaar je hoe bijzonder deze reisbestemming is! Je kunt even uitrusten in het café boven op de glazen loopbrug met een kopje koffie en cake en je verwonderen over deze unieke ervaring.

Er is ook een souvenirwinkel om een herinnering van dit onvergetelijk moment mee te nemen naar huis. Om zo thuis nog eens opnieuw deze spannende ervaring in je gedachten opnieuw te beleven.

Beste tijd om te bezoeken

Elk moment van de dag is een goed moment om Dubai Frame te bezoeken, maar de avonduren zijn het beste om The Frame te bezoeken.

De attractie is 365 dagen per jaar geopend. De beste tijd om te genieten van de schilderachtige vergezichten van Dubai is echter ’s avonds rond zonsondergang.

Zodat je je kunt verwonderen over de manier waarop het licht op The Dubai Frame weerkaatst.

Je kunt getuige zijn van schilderachtige stads panorama’s die langzaam in een verhelderend schouwspel vervagen terwijl de schemering overgaat in de nacht.

Dubai Frame bezoeken

 • Wat zijn de openingstijden van Dubai Frame? Openingstijden: Dagelijks geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur
 • Opmerking: de openingstijden kan variëren tijdens feestdagen en de Ramadan-maand.

Hoe duur zijn tickets voor Dubai Frame in 2021?

 • De toegangsprijzen van Dubai Frame kunnen variëren. Toegangskaartjes kosten op dit moment in 2021 +/- €17,- (afhankelijk van geldkoersen)

Prijzen / Toegangsprijzen The Frame

 • Tickets prijzen 75 VAE-dirham (+/- €17,-) voor volwassenen.
 • Tickets prijzen 22 VAE-dirham (+/- €5,-) voor kinderen.
 • Kinderen onder de drie jaar en mindervaliden gratis toegang. Voordat je Dubai Frame betreedt, moet je een snelle beveiligingscontrole doorlopen. Als u bagage of grote tassen heeft, is er een ruimte bij de receptie waar u deze kunt opbergen.

Locatie

 • Al Kifaf, Zabeel Park Gate 4, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Hoe te bereiken:

 • Met de metro: Neem de rode metrolijn en stap uit bij metrostation Al Jafiliya. Zabeel Park ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het metrostation.
 • Met de huurauto: Vanaf Dubai International Airport – 10 minuten rijden via Sheikh Rashid Rd / E11. Vanuit Dubai Downtown – 15 minuten rijden via Sheikh Rashid Rd / E11.
 • Met eeen Taxi: Zijn prima te betalen vanwege de lage benzineprijzen

Veel gestelde vragen

Waarom is The Frame van Dubai bijzonder?

Deze attractie is gemaakt van glas, staal, aluminium en gewapend beton. Het is zo gepositioneerd dat aan de ene kant representatieve herkenningspunten van het moderne Dubai te zien zijn. Maar sta je aan de andere kant van The Frame dan zie je de oudere delen van de stad liggen.

Is Dubai Frame een bezoek waard?

De attractie is zeker de moeite waard om te bezoeken, met kinderen. Ga in de late middag, of begin van de avond en geniet van de bijzondere uitzichten. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen. Een bezoek aan deze bezienswaardigheid biedt absoluut waar voor je geld.

Hoe lang duurt een bezoek?

Welnu, dat is heel individueel hoeveel tijd je wil doorbrengen in Dubai Frame. Maar we raden je aan om ongeveer anderhalf uur tot 2 uur in te plannen om dit unieke monument te verkennen. We wensen je geweldige ervaring bij Dubai Frame.

Wat maakt The Frame zo bijzonder.

Hier zijn enkele interessante feiten die laten zien waarom deze Dubai attractie zo bijzonder is en waarom deze op je to-do lijst moet staan als je op vakantie bent in Dubai.

 • Het hele Dubai Frame project kostte de stad meer dan meer dan 35 miljoen euro.
 • De twee torens van het Dubai Frame zijn met elkaar verbonden door een brug van 100 vierkante meters met in het midden een glazen paneel van 25 vierkante meters. Deze glazen loopbrug biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over heel de stad.
 • The Dubai Frame is ontworpen door architect Fernando Donis, aan wie ook het ontwerp van de Dubai Renaissance Tower en de Porsche Design Towers van Dubai wordt toegeschreven.
 • De bezienswaardigheid is 152 meter hoog en 93 meter breed.
 • De buitenkant van het ontwerp van het is geïnspireerd op het logo van Expo 2020.
 • De hoogte van het Dubai Frame is in normale termen de hoogte van een gebouw met 50 verdiepingen.
 • The Frame is ook wel bekend als Berwaz Dubai in het Arabisch.
 • The Dubai Frame bestaat uit een Dubai Past Gallery, Dubai Future Gallery, Sky Deck, Social Media Wall en Souvenirshop waar je kleine replica’s van de Dubai Frame kunt kopen, samen met andere souvenirs om mee naar huis te nemen naar je dierbaren.
 • Het Dubai Frame kan slechts 200 bezoekers per uur ontvangen. Er worden slechts groepen van 20 personen toegelaten, die elk naar vastgestelde stops worden gestuurd zoals: het mezzanine-niveau, het Sky Deck-niveau en het Vortex-niveau.
 • Tickets moeten vooraf worden gekocht volgens de tijdvakken op basis van batches.

Aanrader! Excursie met onze partner Get Your Guide..