Dubai Airport

Update: 24-02-2021:

Dubai airport met (IATA code: DXB) is wereldberoemd en verwerkt jaarlijks al meer dan 85 miljoen passagiers en verbindt meer dan 160 bestemmingen met meer dan 110 luchtvaartmaatschappijen.

Dubai International Airport is een groot luchtverkeersknooppunt in het Midden-Oosten en is de grootste stad in de Verenigde Arabische Emiraten.

De luchthaven ligt op 5 km van het centrum van Dubai en op 170 km van Abu Dhabi.

3 Terminals

De luchthaven heeft drie terminals.

Terminals 1 en 2 verwerken zowel internationale als binnenlandse vluchten van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

Terminal 3 is exclusief voor Emirates Airlines en haar passagiers.

Aankomst op Dubai Airport

Alvorens het land van herkomst te verlaten, moeten bezoekers naar Dubai de visumvereisten voor het betreden van Dubai controleren.


Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig.

Voor wie in het bezit is van een Nederlands of Belgisch paspoort is het niet nodig om een Dubai visum aan te vragen. Het is wel noodzakelijk dat uw paspoort nog een minimale geldigheidsduur heeft van minimaal 6 maanden.

Ook kinderen dienen een eigen paspoort te hebben, het is dus niet toegestaan om kinderen mee te laten reizen als deze staan bijgeschreven in het paspoort van een van de ouders.
Visum Dubai

Visum

Als u aankomt op Dubai airport ontvangt u bij de douane een gratis stempel (visa on arrival) in het paspoort welke als inreisvisum geldt.

Dit visum is het toeristenvisum en geldt voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten.

Dit inreis visum is maximaal 30 dagen geldig om in de Verenigde Arabische Emiraten te vertoeven. Als het nodig is kunt u het inreisvisum nog met 30 dagen verlengen.

Douanevoorschriften Dubai Vliegveld

Bezoekers aan Dubai moeten op de hoogte zijn van de geldende douanevoorschriften bij het betreden van Dubai.

Alcohol

Passagiers mogen items in de volgende hoeveelheden naar Dubai brengen 400 sigaretten, 50 sigaren of 500 gram tabak en vier liter alcoholische drank, of 2 treetjes bier (24 blikjes per treetje).

sigaretten en alcohol in Dubai

Items, zoals camera’s, mobiele telefoons en laptops, zijn vrijgesteld van belasting, zolang ze maar voor persoonlijk gebruik zijn.

Het is verboden om bepaalde items naar Dubai te brengen en passagiers moeten ervoor zorgen dat ze geen van deze items meenemen, hetzij opzettelijk of per ongeluk.

Vanzelfsprekend zijn alle soorten verdovende middelen, waaronder cocaïne, heroïne, cannabis, opiaten en alle derivaten, verboden.

vliegen naar dubai

Als een bezoeker wordt betrapt met dergelijke stoffen, worden ze geconfronteerd met een strenge straf die bijna altijd langdurige gevangenisstraf zal inhouden.

De volgende stoffen zijn ook verboden: maanzaad (zelfs in bakkerijproducten), qat-blad, betelblad of noten, niswar en gutkha.

Bepaalde receptvrije medicijnen die in uw eigen land verkrijgbaar zijn, kunnen op de lijst met verboden artikelen in Dubai terechtkomen.

Controleer de lijst met verboden geneesmiddelen zorgvuldig en vermijd het gebruik van deze geneesmiddelen.

Medicijnen meenemen naar Dubai

Als medische noodzaak vereist dat u dergelijke medicijnen neemt, zorg er dan voor dat u een engels geschreven medische verklaring heeft van een arts, en voor een medisch recept een gedetailleerd doktersverslag heeft zodat u kunt aantonen dat deze medicijnen noodzakelijk zijn voor u.

Medicijnen

Zelfs met de juiste documenten mag u op geen enkel moment meer dan een voorraad van drie maanden meenemen.

Medicijnen meenemen naar Dubai

Andere verboden items en voorwerpen zijn pornografisch materiaal, niet-islamitische religieuze pamfletten, vuurwerk, ivoor en neushoornhoorn, bedreigde diersoorten.

Items van Israëlische oorsprong, wapens en munitie, chemische en organische meststoffen, gok hulpmiddelen, laserpennen, radarstoorzenders en andere niet-geautoriseerde communicatieapparatuur.

En alle objecten die niet voldoen aan de religieuze en morele waarden van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dubai International Airport heeft faciliteit van wereldklasse en biedt u een aangename aankomst ervaring.

(Gehandicapte) reizigers met speciale behoeften of die extra assistentie nodig hebben, op de luchthaven kunnen via de luchtvaartmaatschappij om hulp te vragen.

Autohuur op vliegveld Dubai

Er zijn autoverhuurbedrijven beschikbaar in de aankomsthal, zoals onder andere Hertz, Europcar en Sixt.

Taxi’s

taxi dubai

Taxi Dubai

Taxi’s bij Dubai Airport zijn 24 uur per dag beschikbaar bij de aankomsthal.

Een taxi vanaf Dubai International Airport naar het centrum van de stad begint rond de AED 25 (+/- € 6,-) en kost tot AED 100 (+/- € 24,-) tot de verste delen van de stad.

U kunt Dubai Transport Corporation taxi’s herkennen aan hun crèmekleur. Degenen met een roze rand hebben vrouwelijke bestuurders.

Vertrekken vanaf Dubai Airport

Na een heerlijke vakantie in Dubai, zal u nog blij zijn dat deze geweldige reis ten einde loopt. Helaas komt aan alle goede dingen een einde, maar wanneer de tijd is aangebroken om naar huis terug te keren, is het verlaten van Dubai een eenvoudige zaak.

Dubai luchthaven

Om u op weg te helpen geven we hier nog enkele tips en belangrijke zaken die u moet weten, als u vertrekt vanaf Dubai Airport.

Naar het vliegveld.

De meeste grote hotels bieden een pendeldienst aan naar Dubai International Airport, die u kunt regelen via de receptie van het hotel.

Bij touroperators omvat een geboekte vakantie ook een luchthaventransfer.

Met de metro naar het vliegveld. De rode lijn van Dubai Metro stopt bij terminal 1 en terminal 3, de metro rijdt vanaf verschillende haltes door de stad. De groene lijn verbindt nog meer stadslocaties met de luchthaven.

metro Dubai

Metro tarieven beginnen vanaf AED 1.80, en treinen rijden dagelijks van 05:00 tot 00:30. De loopbrug verbindt terminal 1 en terminal 3 met elkaar voor nog meer gebruikers gemak voor bezoekers op de luchthaven.

Taxi’s zijn een andere optie om gemakkelijk naar het vliegveld te reizen.

Als u in een hotel verblijft, kan de conciërge een taxi reserveren om u op een specifiek tijdstip op te halen, en de meeste hotels hebben ook een rij wachtende taxi’s buiten de hoofdingang.

Als alternatief kunt u er zelf een bestellen door 04 – 2080808 te bellen of een tijd online te reserveren.

In tegenstelling tot het krijgen van een taxi vanaf het vliegveld, is er geen toeslag voor taxi’s die naar de luchthaven reizen, hoewel er een callout-toeslag is voor taxi’s die vooraf zijn gereserveerd.

U betaalt ook iets meer voor een grotere taxibus, die u misschien nodig hebt als u veel bagage bij u hebt.

Huur auto inleveren

Als u een auto hebt gehuurd bij aankomst op Dubai Airport, dan kunt u het voertuig weer inleveren op de luchthaven.

U moet wel contact opnemen met het autoverhuurbedrijf om hen uw aankomsttijd te laten weten, en zij zullen u naar het afleverpunt leiden.

Auto huren Dubai

Het is het beste om een extra half uur eerder aan te komen als u een auto in Dubai heeft gehuurd, omdat de formaliteiten om de sleutels over te dragen en papierwerk enige tijd in beslag nemen.

Het kan ook zijn dat u uw betalingsgegevens moet achterlaten om eventuele openstaande verkeersboetes te kunnen betalen wanneer deze zijn geregistreerd – informeer bij het autoverhuur bedrijf naar hun beleid en voorwaarden.

Luchthaven vertrek

Voordat u naar Dubai Airport gaat, controleert u vanaf welke terminal u vliegt; de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen vertrekken van terminal 1 en 2.

Terminal 3 is uitsluitend bedoeld voor Emirates-vluchten.

U moet twee tot drie uur vóór de vertrektijd op het vliegveld zijn; bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u later aankomen als u online hebt ingecheckt – vaak zo’n 90 minuten van tevoren.

dubai airport

Reist u alleen met handbagage, dan kunt u zelfs nog later aankomen. Zorg ervoor dat u weet welk incheckbeleid de vliegmaatschappij hanteert waarmee u reist. Passagiers kunnen vertragingen in vluchtschema’s controleren via de websites van Dubai International Airport en Emirates.

De terminals 1 en 2 hebben incheckbalies voor verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen.

Laat visum niet verlopen

Terminal 3 heeft aparte incheckbalies economy class, zelf inchecken terminals, zakelijk en eersteklas incheckbalies. Gedetailleerde lay-outkaarten van de luchthaven zijn te vinden in de terminal.

Nadat u bent ingecheckt, moet u uw paspoort en instapkaart bij de paspoortcontrole presenteren. U ontvangt een uitreisstempel in uw paspoort, wat belangrijk is omdat het laat zien dat u het land heeft verlaten en uw visum niet te lang heeft overschreden.

U moet ervoor zorgen dat u vertrekt voordat uw visum vervalt, anders krijgt u een boete van 100 dollar per dag bovenop een vast bedrag van100 dollar.

Douane voorschriften

Passagiers mogen alleen bepaalde items, zoals vloeistoffen, gels, pasta’s, lotions, crèmes en drankjes meenemen, voorbij het veiligheidscontrolepunt als deze zijn verpakt in flesjes met een capaciteit van 100 ml of minder.

Alle flesjes (verpakkingen) moeten in een transparante, hersluitbare plastic zak worden vervoerd. Er worden uitzonderingen gemaakt voor medicijnen, babyvoeding en speciale dieetwensen. Zorg dat u een medische verklaring ( Engels) bij u heeft om aan te tonen dat u deze producten bij u moet dragen.

vliegvelden dubai

Controleer op verboden middelen


Andere items die als gevaarlijk worden beschouwd, zoals spuitbussen, potentiële wapens en brandbare materialen, zijn ook na het laatste veiligheidspunt niet toegestaan.

Controleer voor vertrek ook de douanevoorschriften van het land van bestemming.

Nadat u de douane en beveiliging bent gepasseerd, zijn de faciliteiten op alle terminals van Dubai International Airport uitstekend, met een groot aantal belastingvrije winkels, restaurants en services.

Terminal 3

De gloednieuwe Terminal 3 biedt passagiers een van de modernste luchthaven ervaringen ter wereld.

Het beschikt over 11.000 m2 winkelruimte, waaronder 29 toonaangevende merkwinkels, restaurants met een scala aan topgerechten en een tijdloze spa voor ultieme ontspanning voordat u aan uw vliegreis begint.

De Marhaba Lounges in terminals 1 en 3 bieden een speciale businessclass pre-flight-ervaring voor elke passagier (tegen betaling), die vooraf online te reserveren is.

Er zijn ook exclusieve loungeruimtes voor zakenreizigers en eersteklas reizigers beschikbaar in deze terminals.