10 belangrijke Dubai feiten

10 dingen die je moet weten voordat je een Dubai vakantie boekt.

Bezoek tussen oktober en april.

Dubai heeft maar twee seizoenen: warm en heet.

De maanden tussen oktober en april, bekend als het winterseizoen, brengen blauwe luchten en perfect strandweer naar de stad.

Het is ook het regenseizoen, maar regenbuien duren meestal niet te lang, dus laat deze factor je keuze niet beĆÆnvloeden.

Boek je vakantie / vliegticket ruim van te voren.

Internationale luchtvaartmaatschappijen geven hun goedkoopste stoelen over het algemeen ongeveer zes maanden voor vertrekdatum vrij.

Dit betekent niet dat je zo ver van tevoren moet kopen, maar het is een goed idee om te beginnen met zoeken en prijzen te vergelijken. Koop je vliegtickets of boek je pakketreis uiterlijk een maand van tevoren.

De last minute deals Dubai zijn vaak niet goedkoper dan vakantiereizen die al maanden voor vertrek zijn geboekt.

Boek je hotel van tevoren

Omdat Dubai zo’n populaire vakantiebestemming aan het worden is. En omdat oktober tot april de beste tijd is voor toeristen om te bezoeken.

Wil je er zeker van zijn dat je voor je aankomst een leuke plek hebt, zoals deze betaalbare hotels in Dubai. Om er zeker van te zijn dat je hotel niet is volgeboekt.

Kun je het beste een hotel in Dubai ruim twee tot drie maanden van tevoren reserveren.

Toon respect tijdens Ramadan

Koran Ramadan Dubai

Als je een bezoek brengt tijdens de heilige maand Ramadan, respecteer dan de moslims en hun vasten regels.

Dit betekent dat je tussen zonsopgang en zonsondergang niet in het openbaar mag eten, drinken of roken. Alles over de Ramadan lees je hier.

Kleed je bescheiden

Kleed je niet te bloot in openbare gelegenheden in Dubai.

Denk bij het inpakken van je koffer dat onthullend en flitsend in islamitische landen als onfatsoenlijk wordt beschouwd.

Vooral in openbare ruimtes en op straat wordt dameskleding welke te kort, strak of doorzichtig is als ongewenst gezien. Mannen zouden nooit zonder shirt moeten rondlopen, je bent niet aan de Spaanse Costa’s.

Draag bescheiden kleding om ongewenste aandacht te vermijden en respecteer de moslimcultuur.

Vraag toestemming voor foto’s

Dubai foto's maken
Foto’s maken in Dubai.

Maak nooit een foto van of met een vreemde zonder hun toestemming, tenzij je een mooie foto maakt in een groot toeristisch gebied.

Maar maak nooit een foto van een moslimvrouw zonder haar toestemming.

En maak geen foto’s van overheidsgebouwen, luchthavens, militaire installaties, enz.

Fooi geven?

Dubai fooi

Fooien geven wordt in Dubai niet als een verplichting gezien, maar het is een gangbare praktijk. De meeste restaurants voegen een fooi toe aan je rekening.

Taxichauffeurs verwachten geen fooi maar is wel aan te raden. Net zoals om portiers, bagagedragers en ander (hotel) personeel een kleine fooi te geven voor hun diensten.

Taxichauffeurs instrueren.

Dubai Taxi

Taxi’s zijn ideaal om door de stad te reizen; er zijn er genoeg en ze zijn een redelijk goedkoop vervoermiddel.

Maar ga er niet vanuit dat jouw taxichauffeur elke straat en elk restaurant in Dubai kent. Ze kennen de stad niet altijd zo goed als je denkt dat ze zouden moeten kunnen.

Dus om er zeker van te zijn dat je terechtkomt waar je wilt zijn, moet je ze verwijzingen geven naar grote stadsoriƫntatiepunten, zoals ze die zouden moeten kennen.

Wees voorzichtig met alcohol

Dubai alcohol

Alcohol drinken is toegestaan in Dubai. Je mag echter niet in het openbaar drinken, aangezien openbare dronkenschap en rijden onder invloed verboden is.

Je mag ook geen alcohol kopen voor eigen gebruik zonder vergunning, en je moet het kopen bij een instelling die een vergunning heeft.

Drankjes kopen in een bar of restaurant is geen probleem, maar zorg ervoor dat je niet niet dronken over straat gaat.

Toon geen ongewenst gedrag

Openbare uitingen van genegenheid zijn erg beledigend voor inwoners van Dubai en dit geldt ook voor andere islamitische landen.

Er zijn toeristen gearresteerd en opgesloten voor het tonen van ongewenst gedrag. Voor de zekerheid moet je je onthouden van het vasthouden van handen of het kussen van je partner in het openbaar.

Zelfs met enkele van deze strenge wetten, moet je zeker niet aarzelen om Dubai te bezoeken als je de kans krijgt.

Het is een unieke winterzon reisbestemming en absoluut de moeite waard om alleen, met je partner of met je hele gezin te bezoeken.